Gabriel Fauré “Requiem”

IMG_3859

Op 4 november is het eerste Honhoforgelconcert van dit sezoen. De reeks concerten heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en deze keer belooft een voortzetting van het hoge niveau te zijn. Het programma bevat twee werken van Bach en het Requiem van Fauré, uitgevoerd door organiste Līga Vilmane en het Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Elske te Lindert. Elske zingt ook sopraan-solo. Ook de bariton Frank van Gerven treedt op.

Van Bach horen we het motet “O Jesu Christ, meins Lebens Licht” (BWV 118). Het is een werk van plechtige ontroerende soberheid. Ook van Bach wordt orgel-solo de koraal-partita “Ach was soll ich Sunden machen” (BWV 770) ten gehore gebracht.

De hoofdmoot van het concert bestaat uit het Requiem van Fauré. Waar het requiem in zijn algemeenheid muziek is die bij gedachtenisvieringen wordt gespeeld, is het Faure vooral een muzikaal verhaal over het leven en het eeuwige licht.

Het Deventer Vocaal Ensemble heeft het Requiem al meerdere keren met groot succes uitgevoerd en we vinden het heel bijzonder dat ze dat deze middag in Haaksbergen willen doen.

We hopen en rekenen op een grote opkomst!

Het concert begint om 15.30uur in de Protestantse kerk.

Een gedachte over “Gabriel Fauré “Requiem”

  1. Een geweldig concert en koor. De dirigent zeer bevlogen en met koor,ook vocalitisch. Een tien met een griffel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *