Alessandro Scarlatti “Stabat Mater”

Zondag, 25 maart, 2018, om 15.30u
Haaksbergen, Protestantse kerk
Passieconcert
Alessandro Scarlatti “Stabat Mater”
Jean-Sébastien Beauvais, counter-tenor
Laila Cathleen Neuman, sopraan
Una Cintiņa, orgel

Het is inmiddels een traditie geworden. Op Palmzondag, 25 maart, wordt in de Protestantse kerk te Haaksbergen een Passieconcert georganiseerd. Dit jaar zal het Stabat Mater van Alessandro Scarlatti klinken.

Het Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuwse gedichten gericht op Maria, de moeder van Christus, in haar verdriet om haar gekruisigde zoon. Veel componisten hebben deze Latijnse tekst op muziek gezet. De eerste twee woorden van het gedicht vormen de titel van het stuk.

A. Scarlatti (1670 – 1725), vader van Domenico, componeerde dit stuk voor een strijkerensemble. In Haaksbergen hoort u de uitvoering zoals die bewerkt is voor orgel, sopraan en countertenor.

Er is dus geen groot koor, geen orkest, al zal het orgel soms wel als een heel orkest klinken.

Het Stabat Mater wordt omlijst door orgelmuziek van J.S. Bach.

Het concert wordt uitgevoerd door sopraan Laila Cathleen Neuman, countertenor Jean- Sébastien Beauvais en organist Una Cintiņa.

De laatste twee genoemde musici traden al eerder op in Haaksbergen, en wel tijdens het jubileumconcert van het Honhoforgel in 2015.

Zowel Laila Cathleen Neuman als Jean- Sébastien Beauvais treden veelvuldig op in binnen- en buitenland bij uitvoeringen van oratoria en opera’s.

Una Cintiņa is muzikaal directeur in de RK parochie HH. Matthias -Laurentius te Alkmaar. Daarnaast is zij concertorganist en dirigent van diverse koren.

Het concert begint om 15.30 uur. Vanaf 15.00 uur bent u welkom in De Richtershof.

Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor € 10,-. Jongeren tot 16 jaar en studenten betalen € 5,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *